Håll koll

Det är roligt att spela och det blir absolut extra spännande när man spelar för pengar. Men det gäller att spela smart och hålla koll. Du kanske inte tror att du ligger i någon riskgrupp för att bli spelberoende. Det är bara det att sanningen är att alla människor ligger i riskzonen, kanske dem som har en såkallad beroendepersonlighet mer än andra men egentligen vet man inte hur en sådan riskgrupp ser ut.

Du behöver dock inte vara rädd, det finns några få väldigt enkla regler som man kan hålla sig till. Bara man gör det så riskerar man inte att hamna i något spelmissbruk, det behöver inte vara svårare än så. Här tänkte vi nu berätta vad vi tror är bra att tänka på;

Om du vill spela spel för pengar, gör en budget för ditt spelande. Hur tidsperioden ska se ut bestämmer du själv men det kanske är enklast att börja månadsvis. Det är ju oftast en gång i månaden man får nya pengar. Sätt dig då ner och räkna ut hur mycket pengar du kan ha råd att spela för och hur mycket du vill spela för. Sedan kan det vara bra att sätta in de pengarna på ett helt eget konto så att du verkligen vet hur mycket du kan spela för och senare hur mycket du har spelat för.

På flera spelsidor online kan du dessutom bestämma dig på förhand för hur mycket du ska få lov att sätta in på det spelkonto som du har på sajten. Genom denna funktion kan du ha ännu bättre koll. Nu gäller det bara att inte överskrida sin budget. Gör man inte det så kan man mycket väl gå plus och dessutom ser man på en gång när man gjort det.

Se till att du har roligt när du spelar, så fort du börjar känna att det är ett tvång eller förknippat med olustkänslor så är det dags för en paus. Den ska du sedan hålla tills det känns kul igen. Det kan mycket väl hända att det inte gör det någonsin men då är det nog bara att låta bli att spela för pengar helt enkelt. Dessutom är det absolut ingen skam i att känna att man inte klarar att ha det på en lagom nivå. Det är många som då bara fortsätter och åker i en snabb nedåtspiral istället för att helt enkelt stanna upp.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier